Veckans melodi..3


Där björkarna susa är en visa om sommar och om kärlek. Den är skriven av Viktor Sund och tonsatt av Oskar Merikanto 1916.Här kommer den version som de flesta av oss känner till..Jailbird Singers var en svensk musikgrupp som bildades 1964 av Tony Granqvist (1938–1965), Karl-Åke ”Korpen” Johnson (1941–1998) och Tore ”Masen” Eliasson (1937– 2021), som hade träffats när de satt i fängelse på Långholmen.När samtliga medlemmar avtjänat sina fängelsestraff inleddes en folkparksturné i juni 1964. Den blev dock inställd efter ett fåtal genomförda spelningar, eftersom Tony Granqvist inte orkade uppträda. Granqvist, som var den drivande kraften i gruppen, konstaterades senare vara sjuk i cancer och avled den 7 februari 1965.Melodin låg på Svensktoppen i 21 veckor under perioden 30 januari-19 juni 1965.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Veckans melodi..3”

  1. Örtkryddor använder jag nästan alltid det brukar bli bra, ingefära använder jag sällan i maten men i morse när jag var stressad hällde jag lite juicad ingefära i kaffet istället för vattenglaset, det var överraskande gott, men jag kommer att fortsätta blanda det i vattnet.
    Natti natti
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: