Kommer ni Ihåg…


Onoff

Onoff-butik i Sickla köpkvarter i Nacka utanför Stockholm. Bild från 2002.
Onoff-butik i Sickla köpkvarter i Nacka utanför Stockholm. Bild från 2002. Foto: Anders Wiklund/TT…Artikel från Aftonbladet

Hans Westin startade 1971 en försäljning av stereoprodukter under företagsnamnet Telecall. Första butiken öppnades 1976 i Åkersberga. Bolaget växte till en kedja genom uppköp av Sigges radio 1982, då namnet ändrades till Onoff, och Resurskedjan 1989.Den oerhört tuffa konkurrensen på hemelektronikmarknaden, som spetsades till i och med Media Markts intåg, fällde Onoff till slut. 67 butiker i Sverige omfattades av konkursen, medan sex affärer i Estland inte drabbades i kraschen.

Expert köpte knappt hälften av Onoffs butiker men gick som känt mot samma öde som Onoff.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Kommer ni Ihåg…”

  1. Minns inte om jag varit på Onoff i Valbo. Det kan ha varit väderguden som blandat ihop saker, för solen är här hos mej, trots att prognosen sagt mulet.
    Det blir nog inga tulpaner för mej heller, sist jag köpte här på ICA höll de inte ens en vecka, trots att jag skötte om de.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: