Förmiddagens bestyr..


Jag startade med att åka upp till bygget,där var det full rulle.Åkte sen hem till min mor,för en kopp kaffe och lite surr.Därefter så drog jag iväg in till Gävle för att beställa de plåtdetaljer som jag fick order om av min bror,förra veckan..När jag sen körde hemåt så åkte jag över Bomhus,en ort som ligger straxt utanför Gävle..Där i Bomhus ligger denna lilla vackra kyrka,,som är byggd i trä om jag inte misstar mig.Uppfördes 1906 efter ritningar av Erik Alfred Hedin och invigdes 1907.

Nästa stopp gjorde jag vid Vårvik,, som ju ligger bortanför Bomhus, är känt som ett av stans kallare utomhusbad. Men utsikten från klipporna är underskön och högst upp, så att man kan se havet breda ut sig, ligger själva dansbanan, som faktiskt varit i bruk sen 1930-talet.Bilderna har jag tagit från dansbanan,,röken som syns i bilden kommer från Skutskärs massafabrik.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Förmiddagens bestyr..”

 1. Bomhus. Bara namnet har gjort mig nyfiken men nu behöver jag inte åka när jag sett bilderna. Det är snart Birgittadagen då ska jag ha namsdag ha det bra

 2. Då får vi hoppas det går bra för dom och att folk ställer upp och utnyttjar det dom erbjuder så dom kan fortsätta till sommaren också,
  Kram vännen o natti,natti…

 3. Det borde finnas ett stort intresse för så fint ställe. Ibland behövs det nya friska krafter som kan ta över och driva vidare….
  Kramiz!

 4. Vilken underbar dansbana med den utsikten. Där skulle det vara härligt att ta några danssteg,
  Fina foton du tagit, helt klart ska du göra en fotobok tycker jag,
  Kramiz♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s