Fotointresse,jo men visst.


Minns mycket väl när vi startade fotoklubben på Gevaliarosteriet,hur jag som mörkrumsansvarig introduserade många av kamraterna i filmframkallning. Kommer även ihåg att jag köpte svart/vit film i 30 meters längder och laddade kassetter med,om jag minns rätt oftast i 20 bilders längder,som klubbmedlemmarna köpte till självkostnadspris.

Jag designade ett klubbmärke,som blev ett broderat jackmärke,har ett kvar.

På senare år har jag samlat på gamla kameror,i samlingen finns ett 60 tal från olika tillverkare och tidsepoker.Presenterar en här nedan,en tidig halvformat kamera..En ”Zeiss Ikon Ikonta 520/18” modellen kom 1931 den kom att kallas,Baby Ikonta.

Kamera fakta. Minsta Ikontan. För 127-film. 1931-36.Ger 16 st rutor 3×4 cm, dvs halvformat.
Carl Zeiss Jena Tessar, 1:4,5 f=5 cm,Compur-slutare. T, B, 1, 2, 5, 10, 25, 50, 100, 300 Enkel ramsökare.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Fotointresse,jo men visst.”

  1. Vilket, fint märke, wow!
    kul med kameran, brorsorna samlade också, hos Thedde stod de i ett glasskåp, den jag minns mest var en Hasselblad, som de använde ibland, och sen när vi tittade på foton kommenterade de ofta vilken kamera fotot var taget med.
    Kram

  2. Vi höll också på med svartvit film och egen framkallning. Anders fick lov av sina föräldrar att bygga om en bastu (som aldrig blev en bastu men som var tänkt till det) till mörkrum. Det var himla kul att hålla på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s