Dagens fakta 22 December.


Jonatan

 • Antal män 7 917 st (5 409 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 22 december
 • Andra stavningar Jonathan
 • Vanliga smeknamn Jonte

Betydelse:

Jonatan är ett mansnamn av hebreiskt ursprung och betyder Jehova/Gud har givit. I Bibeln var Jonatan son till kung Saul och vän med kung David. Jonatan var ett av 1990-talets stora modenamn. Fortfarande får runt 1000 pojkar varje år Jonatan som tilltalsnamn. Stavningen Jonathan dominerar bland de yngre.

Natanael

Betydelse:

Natanael är ett mansnamn med hebreiska hebreiskt ursprung med betydelsen Gud ger eller Gåva från Gud. Namnet var populärt i Sverige kring förra sekelskiftet (kom in i almanackan 1901) och ökar nu något i popularitet, efter att ha varit mycket ovanligt.

Temadag 22 December Fjärde advent Vintersolståendet

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+2 °C Vind 0,0 m/s Känns som +2° Daggpunkt +2° Fuktighet 98.6% Sikt 3 km Soluppgång 08:58 Solnedgång 14:38 Dagens längd 5 h 40 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

8 reaktioner till “Dagens fakta 22 December.”

 1. Solen kom på besök en stund på förmiddagen, men nu känner jag igen mej igen, gråvädret är tillbaka.
  Jag har bara den boxen med John Holm och en med Pugh Rogerfeldt.
  Refreshmen har du delat nån gång om jag inte minns fel, jag har ju en kompis, Tomny, som jobbade som kock många år på Turisten i Älvkarleby, han spelade de ofta när vi umgicks på den tiden.
  Kram

 2. Här kom då pappas tredjenamn. Natanael. Tänker såklart lite extra på honom idag. Att det vänder nu så att ljuset kommer tillbaks finns också det i tankarna 🙂

  Ha en fin fjärde advent!

 3. Det var verkligen toppen att jag hittade den där cd´n, inte bara för att en av mina absoluta favoritlåtar är med, Den öde stranden, för den kan jag ju lyssna på ändå, men också för att det är tråkigt när boxar inte är kompletta.
  kram

 4. Åldern är inte så viktig utom när man fyller 15, 18 eller 20, jag tror inte jag ljugit om min ålder heller, det har inte behövts, när jag var yngre såg jag äldre ut än jag var och nu när jag är äldre ser jag yngre ut, hur det nu kan gå ihop?
  Ha en fin söndag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s