Vanlig mat idag,Gott.


När jag kom hem från Uppsala på fm,så kollade jag vad som fanns i skåpen.Där hittade jag en fläskytterfilé,champinjoner,purjolök,creme fraice,matgrädde, ris. Det går det säkert att få till något som smakar bra.Skar filén i skivor som jag kryddade på med salt och svartpeppar,fräste på köttet i stekpannan.Tog ur köttet,skar ner purjon,tömde i den skivade svampen i stekpannan tillsammans med purjon,kryddade på med lite chiliflakes,skar ner 2 tomater som gick ner i pannan,när det puttrat någon minut slog jag på en liten burk creme fraice och 2 dl matgrädde och en tsk sambal,avslutade med en knapp dl riven ost när osten hade smält.Lade jag köttet i en form,slog sedan över såsen,in i ugnen 175* i ca 25 min..Kokade ris och förberedde tallriken med tomat och romansallad..

Blev riktigt gott,i glaset hade jag en röd från Australien,en Gentleman.Och dagen till ära eftersom bloggvännen Ama nästan har namnsdag idag så tog jag en nubbe.Öppnade upp Amas blogg och sa skål Ama,du må tro att den smakade bra ”Bokhållarens Akvavit” från Snälleröd..Grattis på din nästan Namnsdag, Kram,från Farfar Hebbe

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Vanlig mat idag,Gott.”

 1. Efter julens mat längtar man efter något annat. Tycker det är kul att du skålar med Ama, har ni haft möjlighet att träffas? Jag har vara kikat in som hastigast hos henne en gång tidigare för länge sedan så vet inte alls var hon bor eller så.
  Önskar dej en toppendag
  Stor kram

 2. 13 plusgrader i dag!
  Man kan inte klaga på vädret här inte.
  Din mat såg väldigt god ut. Min sondotter håller på och
  få ihop nånting med kvarvarande ungstekt fläsk. Blir
  säkert gott. Hon använder en del asiatiska kryddor, som
  jag inte känner till. Vietnamesisk mat gillar jag!

  1. Nu har det slutat snöa ser riktigt skapligt ut därute nu..Det finns många spännande kryddor från asien,jag är nog inte så insatt i det asiatiska..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s