Dagens fakta 4 September.


Dagens namn

Gisela

 • Antal kvinnor 2 576 st (1 477 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 4 september

Betydelse:

Gisela är ett tyskt kvinnonamn och en kortform av andra namn som börjar på Gisel- (exempelvis Giseltrud). Bildat av ett gammalt tyskt ord gisil med betydelsen ”skott”, ”telning”, ”ättling”, ”av ädelt ursprung”, eller alternativt gisel – ”stråle” (”den strålande”). Den franska formen av namnet är Giselle, vilket också är namet på en känd Giselle balett från 1800-talet. En gammal svensk maskulin form av namnet var Gisle.Namnet var populärt bland adeln i Tyskland under medeltiden och började användas i Sverige på 1700-talet. Allmänt förekommande blev det dock först under senare halvan av 1900-talet. Det senaste decenniet har namnet minskat något i popularitet. Det fanns 31 december 2005 totalt 2 640 personer i Sverige med förnamnet Gisela, varav 1 610 hade det som tilltalsnamn. År 2003 fick 13 flickor namnet, varav 5 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 4 september (Sedan 1993. 1986-92 fanns namnet på 7 september)

Kalender 2020<>4 September Dagen för ungas psykiska hälsa *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+15 °C Vind 4,9 m/s Känns som +14° Daggpunkt +14° Fuktighet 93.7% Soluppgång 05:52 Solnedgång 19:44 Dagens längd 13 h 52 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Dagens fakta 4 September.”

 1. Då ska jag lyssna in mej på dina favoriter. Hårdrock kan vara ok, men inte för skränig.
  Det är lite dumt att allt mognar ungefär samtidigt, haha, men tomaterna äter jag som godis, Det finns en sort som heter oxhjärta, det är den godaste tomat jag ätit, men tyvärr blev det inte så många av de och jag tror inte jag visat den på bild, ska försöka komma ihåg att fota de.
  kram

 2. Jag gillar egentligen all sorts musik, men har tydligen lyssnat alldeles för lite på country, men det beror kanske på att jag inte känt någon annan som haft det som favorit.
  Det är roligt att fixa i köket, men jag är ju dålig på att äta det jag har gjort.
  Önskar dej en finfin dag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s