Waylon 15/6 1937-13/2 2002


Han döptes som Wayland Arnold Jennings..Men Waylon kom han att bli känd som.Under 1970-talet hjälpte han till att skapa outlaw country-rörelsen genom att vägra spela det på den tiden populära Nashvillesoundet. Han bildade även supergruppen The Highwaymen tillsammans med Willie NelsonJohnny Cash och Kris Kristofferson, även de från Outlaw-rörelsen. Sitt sista soloalbum spelade han in 1998, och 2001 valdes han in i Country Music Hall of Fame. Här kommer en melodi från Lp´n ”Ol Waylon” som kom 1977,tror den blev lite poppis här hemma med en anna artist,minns inte vem..Lillasyster Yster kom med info om låten..Det var Alf Robertson som gjorde den.Tack.

Avslutar med en fin melodi med en text som berör.”The Door is always open”

Nästa favorit blir Charley Pride, född 18 mars 1934 i Sledge i Quitman County, Mississippi, är en amerikansk countrysångare och tidigare basebollspelare.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Waylon 15/6 1937-13/2 2002”

  1. Känner igen den första låten, men har ingen aning om vilken som gjort den jag hört. Alf Robertsson vet jag i alla fall vem det är, haha
    Den andra låten känner jag inte igen, och den ska jag lyssna mer på,
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: