Idag smakade det mycket bra.


Tog fram en bit Fläskytterfilé i morse,när det blev dags att göra något med den,så gned jag in den runt om,med salt,svartpeppar,franska örter och ingefära.Nu ska jag prova med Airfryern,körde igång den på 200 grader,lade i köttet och satte timern på 15 min,när tiden gått ut vände jag på köttet och körde 15 min till.Kollade tempen när det gått klart,,58 grader,in med köttet igen 200 grader 15 min..Satte igång potatiskoket..När tiden gått ut kollade jag tempen igen,nu var den 70 grader.Halverade potatisen saltade och lite chilipulver på snittytan,in med potatisen i fryern 15 min..Förberedde tallriken med lite grönt,toppade med lite Jägarsås..Riktigt nöjd med resultatet..

Bilden från nätet,men så ser min Airfryer ut..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Idag smakade det mycket bra.”

  1. Övning ger färdighet så snart är du proffs på matlagning i airfryen.
    Jo det har nog varit något som fattats uppe på taket, fågeln har nog legat sen innan jag kom hit, det var mest torra fjädrar, min fläkt har aldrig fungerat utan jag har tagit ner brandvarnaren och ställt upp korsdrag de gånger jag stekt något. Jag hoppas de kollar så inga fler fåglar kan komma in den vägen.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: