Brödbak till Jul.


Fick höra att min ena bror åkt till Karlholm tidigt i morse,årets brödbak väntade.Jag körde ner några timmar senare för att ta några bilder.När jag kom dit så var bakningen i full gång,den vedeldade ugnen sprakade,i lugn o ro kunde ugnspassaren sitta och kolla så kakorna blev riktigt gräddade.

Kom på när jag körde hem att min Fd granne (när jag bodde i huset för 10 år sedan) fyllde år idag,så körde jag dit för att säga Grattis på 71 år´s dagen. Gofika blev det,tog fram mobilen,tog några bilder,jag skulle hamna på minus om jag tog med en bild på henne,,jag sa jag suddar till den lite,så lugn o fin.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Brödbak till Jul.”

  1. Det är en konst att baka i vedeldad ugn, det finns en på Osdal, men den här inte varit i bruk så länge jag har bott där, och antagligen inte på lång tid före det heller.
    Men mums vad gottigt du blev bjuden på, jag äter ju ytterst sällan fikabröd, men den där i nedre v hörnet skulle jag nog inte motstå,
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: