Fick en Matidé i morse.


Plockade fram Köttfärs,Bacon,Tortillabröd mjuka,Lök,Tacokrydda,Riven ost och Tomatpuré..Hur jag skulle gå tillväga det var kristallklart.Det skulle bli en ugnsrätt.Skred till verket i 16 tiden,skivade löken som jag fräste på,tog den åt sidan,fräste sedan på köttfärsen kryddade på med salt timjan och svartpeppar, klippte till tortillabröden i lagom stora bitar för ugnsformen. Klädde in formen med bacon,gick åt 2 pkt,lade sedan ett tortillabröd,sedan lite av köttfärsen, strödde på lite tacokrydda,ett bröd till ovanpå färsen,på med riven ost och den stekta löken,ett bröd till och köttfärs,lite tomatpuré och tacokrydda.Vek sedan över baconet.In i ugnen 200* i ca 20 min,kollade nja lite till,täckte med en folie och lät det stå inne ytterligare 10 min.Lite grönt på tallriken och en gentleman i glaset..Blev faktiskt inte så tokigt.Blev bra drag med tacokryddan.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Fick en Matidé i morse.”

 1. En form av/med tacos 🙂
  Jovan berättade att de skulle äta tacotårta, varannan bröd och varannan fyllning, sen in i ugnen, det blev ungefär som din om man tar bort baconet. Jag har svårt för tortillas, men annars låter det gott.

  sv, ja det är ett spännande år jag har framför mej, hoppas jag gör rätt nu bara, jag behöver ju ett jobb, vilket inte är så lätt för en gammal trasig tant.
  ha en fin dag,
  kram

  1. Jo direkt när jag tog ut formen ur ugnen så verkade det vara mycket vätska,men efter en stund så såg det annorlunda ut,tror att det mesta sögs upp,smakade riktigt bra..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s