Sticka eller Påta.


Kanske hugget som stucket,lite släktskap har väl båda teknikerna. Stenmarkmössan var ju jättepoppis i slutet på -70 talet,är lite osäker men jag stickade 2 st..Tröjan i grått/svart,jag frågade min syster om hon ville sticka en sådan till mig,om jag köpte garnet,,svaret jag fick då var,du kan väl sticka den själv.Det gick ju jättebra med rundsticka,till jag kom till ärmhålan,då sket det sig,jag kunde ju rätstickning,men nu blev det ett varv rätt, ett varv avigt,men även det fixade jag när mamma visat hur man gjorde.Sen kom ju Påtningen,jag har nog påtat minst 25 mössor i olika färger.

Det har även blivit några halsdukar med denna teknik,info nedan.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Sticka eller Påta.”

  1. Det va` som attan va` du kan. Imponerande i högsta grad.

    Mössan fr 1979 är ju rena konstverket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s