En 80 talare på tallriken.


En rätt som kom tidigare (googlade)redan på 70 talet,mamma lagade till den ibland och mitt minne säger att det var gott..Idag försökte jag fixa till något liknande.Jag skivade ca 500 gr kassler i 1 cm tjocka skivor,smorde en form, varvade sedan kassler och ananasringar i formen,smälte en klick smör och vispade i 2 msk vetemjöl,slog i 1,5 dl av ananasspadet,1,5 dl matgrädde,rörde även ner lite riven gratängost,salt och svartpeppar,såsen fick småputtra några minuter.Slog sedan såsen över kasslern i formen,delade de ananasringar som var kvar lade dom på topp,strödde över lite rivost..Ugnen på 225* i ca 15 min + 5 min på slutet med grillelement på,kollade att det blev fin färg på anrättningen.. Kokade lite ris,på tallriken även lite tomat och romansallad..Smakade ungefär som jag mindes.Blev några lådor också,, så jag får minnas tillbaka fler gånger

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “En 80 talare på tallriken.”

 1. 6 februari – Det var min första pojkväns födelsedag.
  Man glömmer aldrig den förste. Han gjorde slut med
  mej – trodde jag skulle döööööö! Men si, jag överlevde.

  3 plusgrader och 85% fuktighet – inte särkilt trevligt väder.

 2. Kassler med ananas – helt klart åttiotal! Fast vi gjorde en sån variant för några år sen också, men då använde vi resterna av en julskinka. Blev gott det med 🙂

 3. Den rätten hade jag glömt bort, mor gjorde den också ibland, men hon använde ingen grädde eller något sånt, bara cassler annanasringar och lite riven ost,
  Det var gott men numer äter jag ytterst sällan cassler, gillar inte smaken ens när jag köpt i gårdsbutiken.
  Ha en fin dag
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s