Entrecote på nytt sätt..


Ja det kan jag säga,har aldrig lagat en sådan köttbit på detta vis tidigare..Jag började med att krydda på en köttskiva med salt,svartpeppar och timjan,sedan stekte jag köttet,några minute på varje sida.Rörde ihop en sås av 2,5 dl matgrädde 1/4 dl kinesisk soya och 1/4 dl whiskey,lade sedan entrecoten i en form slog över såsen.Ugnen var satt på 225*.Så köttformen och en form med potatisklyftor gick in i ugnen,timern på 25 min,tog ut köttformen klyftorna fick 5 min till..På tallriken blev det isbergs och tomat,blev inte så tokigt,men såsen levde inte upp till förväntningen..I glaset hade jag den röda Gentlemannen från Australien.Har lite kvar av såsen,ska testa den med kycklingfilé i morgon.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Entrecote på nytt sätt..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s