Vasalopp mat & skitväder.


Det såg ju inte så inbjudande ut kl 08 i morse vid Berga by när starten till årets vasalopp drog igång.9 Jobbiga mil,innan dessa hjältar får slappna av.

Även jag som körde loppet i fåtöljen bevövde släcka min hunger..Så jag vispade snabbt ihop en smet till amerikanska pannkakor,blev min vasaloppslunch smakade bra med lite lönnsirap.

När det sedan blev dags för middagsmat så hade jag en liten bit fläskytterfilé i kylen,,den fick det bli,stekte på ett par skivor hastigt på båda sidor,sedan fick köttet gå med potatisklyftorna i ugnen i ca 25 min..Under tiden rörde jag ihop min goda kalla creme fraicesås med grekkryddning+ett stänk kinessisk soya.På tallriken även lite grönt.I glaset en röd från Australien..Smakade bra.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Vasalopp mat & skitväder.”

  1. Ojoj vilken gröt där i starten för vasaloppet, hur klarar de att inte trassla in skidorna i varandra? JAg har ju sprungit många lopp, och även utan skidor är det svårt att ta sej fram.
    Din middagstallrik såg ju supergod ut, som vanligt. Amerikanska pannkakor har jag aldrig ätit, däremot holländska, de ska man också ha sirap på om jag minns rätt.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s