Dagens fakta 27 Mars.


Dagens namn

Ralf

  • Antal män 3 478 st (2 156 tilltalsnamn)
  • Namnsdag 27 mars
  • Vanliga smeknamn Raffe

Betydelse:

Ralf kommer från fornnordiska Radulf, som är en sammansättning av orden Råd och Varg.Alf är ett nordiskt mansnamn, en äldre stavning av ordet alv (isl. álfr), som är ett övernaturligt väsen i nordisk mytologi som utvecklats till älvorna i senare folktro.Namnet är ovanligt bland de yngsta, men är ett relativt vanligt namn på 40- och 50-talister.

Rudolf

  • Antal män 3 332 st (469 tilltalsnamn)
  • Namnsdag 27 mars

Betydelse:

Rudolf är ett mansnamn med forntyskt ursprung, Hruodulf bildat ur ord med betydelsen ära, beröm och varg. Namnet har använts i Sverige sedan slutet av 1300-talet.Rudolf är ett vanligt namn bland de manliga pensionärerna, men bland de yngsta är namnet sällsynt. Endast någon enstaka pojke i varje årskull får namnet som tilltalsnamn.

Temadagar 2020 27 Mars Världsteaterdagen*

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+3 °C Vind 0,6 m/s Mulet, men troligen uppehåll Känns som +3° Daggpunkt +1° Fuktighet 87.9% Sikt 19 km Soluppgång 05:28 Solnedgång 18:24 Dagens längd 12 h 56 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Dagens fakta 27 Mars.”

  1. 27 mars. En helt speciell dag! Vi, gubben och jag, träffades för 57 år sedan, förlovade oss för 55 år sedan och svärsonen fyller idag 52 år. Grattis till oss! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: