Mat idag,busenkelt.


När jag skulle fixa lite ätbart idag så flög två tankar genom huvudet,tidigare under dagen hade jag druckit en kopp te med mjölk,där kunde jag ana att mjölken sjöng på sista versen.Då hörde jag mammas ord från förr,om mjölken börjar bli ”Gällen” då blir det pannkaka.Så det fick det bli..Hade även en liten burk Soldatens Ärtsoppa i skåpet,så den tog jag också.Då dök det upp ett minne från skolans matsal,torsdag ärtor och pannkaka,,jag och en klasskamrat fick för oss att vi skulle se vem som fick i sig flest pannkakor,jag vann inte,det gjorde ”Stumpen” som han kallades,hur många jag åt minns jag inte,men han åt 2 mer än mig.Om jag minns rätt gick vi i 5:e klass..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Mat idag,busenkelt.”

 1. Underbart, pannkaksätar-tävling, det hade mina ungar också. Idag går det nog inte i skolan, det är nog begränsat hur många pannkakor barnen får, om det ens finns i skolmatsalen nu.

  Jag gillar grape ibland, och just nu finns det två på mitt fruktfat.
  Jag har ingen aning om var det örnbo han visade. ligger.
  Ha en fin dag,
  kram

 2. Jag gillar både pannkakor och ärtsoppa. När mamma hade matservering fick jag
  hjälpa till att steka pannkakor åt 30-35 personer.
  Här har dom mest grön ärtsoppa, men jag gillar den gula hemifrån.

  11 härliga plusgrader och sol – kan nästan få en att tro att vintern är slut.

  1. Det är ju inte så ofta det blir ärtor och pannkaka här..Ja jäklar så fort snön rinner bort,det var en 1/2 meter för en dryg vecka sedan,nu ser jag gräs på jättestora ytor,+6,3 här just nu..Haé Kram.

 3. Ärtsoppa blir det aldrig här fast jag älskar det. Bosse vill inte ha så det blir som det blir. Pannkaka har vi i alla fall ibland. Kramiz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: