Titt i bildarkivet..


Jag tog en stund i mitt digra bildarkiv,gissar att där finns straxt under 70 000 bilder,inkl dubbletter,som är ganska många..Ögonen fastnade på en bild från 2002 som lockade fram ett minne som jag nästan förträngt..Historien startar sommaren 2001 platsen stugan vid Snushornbäcken,en eftermiddag när det stormade rejält,hustrun tittade ut och såg den gamla flaggstången av trä böja sig i vinden,hon sa ta ner flaggan, men det hann jag inte,plötsligt såg jag stången som ett zäta,den bröts på två ställen.

Här en bild från 1981 bastubygge pågår,skogen runt stugan är borta.

Våren 2002 började jag söka på Blocket hoppades hitta en flaggstång för att ersätta den som gick av sommaren innan.Hittade en plaststång på 8 meter i Långsele,fick köpa den för 500:-..Men nu fick jag ett nytt problem,hur frakta en 8 m stång från Långsele till stugan en sträcka på ca 20 mil.Nu kollade jag med polisen om det var möjligt att ta stången på biltaket,jag fick svar att skjuter lasten ut mer än 1 meter bakåt ska det flaggas..Oki jag svetsade ihop ett stöd som skulle stå på främre stötfångare.Körde upp till Långsele gjorde upp affären lastade stången på min korta Pajero,gick förvånansvärt bra att köra med nästan 4 meters överhäng framåt.Fick ta det försiktigt vid vägkorsningar

Bilden nedan är tagen sommaren 2010

Digital StillCamera

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Titt i bildarkivet..”

  1. Flaggsstång är ju ett MÅSTE vid en svensk stuga!
    Ditt sista foto säjer S V E R I G E ! Tjusigt!

  2. Man kan väl säga att man förflyttas i tiden när man tittar i gamla fotoalbum.
    Jag tyckte det var ett både roligt och mindre roligt minne.
    Ha en fin dag,
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s