Det hänger på Såsen.


Ja det stämmer,jag är ju ingen såsmänniska egentligen,ganska kass på att laga till såser,vill inte heller ha för mycket sås på min tallrik..Men jädrar i skåpet, igår nådde jag oanade höjder..Tar det från början..Jag lagade till fläskytterfilé, skuren i ca 3 cm skivor,kryddade på dom med salt,svartpeppar och timjan, stekte sedan på dom i het panna.Slog på 1dl matvin,1 msk soya,sedan fick det småputtra några minuter.tog undan köttet,silade av vätskan,åter i stekpannan vispade i 1 msk vetemjöl och 2 dl matgrädde,toppade med timjan kanske 1 msk. In i ugnen med potatisklyftor och köttet..På tallriken romansallad och tomat. Absolut den godaste sås som blivit till på min spis.

Inlägg som skulle kommit igår < 1/2 > men hade inget internet då.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

8 reaktioner till “Det hänger på Såsen.”

 1. Timjan och fläsk hör ihop!
  18 plusgrader halv 5 på eftermiddan! Skönt!

  Jag kan inte göra såser utom kanske sky i stekpannan.
  Din sås låter väldigt god och kaloririk!

 2. JA, så akn man ju också se på det,
  jag hade en kompis som alltid sa tvärtom, att det bästa med Måndagar är att det bara är fem dagar till fredag.
  Ja. jag skulle kanske gjort det, men just den där kontakten i köket klagade jag ju på när jag flyttade in, men det ska ju vara så, ajg ska försöka hitta någon som kan återställa det, jag kan ju inte begära att Martin ska komma ner för att fixa det, han har så mycket med sin egen lgh som han håller på att rusta.
  Tärna äpplen och stek tillsammans med hackad gul lök och massa timjan, ett gott tillbehör till kött som jag fått tips av från Agneta
  kram

 3. Timjan är underskattad som krydda, det är gott jag brukar lägga i massa färsk när jag gör stek i gryta.
  Då är ordningen återställd med nätat, skönt.

  Jo, när vi flyttade vid ett tillfälle, gjordes besiktningen och de nya hyresgästerna flyttade in, en vecka efter de bott där hade de slagit sönder och förstört en massa, bl. a hade de grävt upp hela trädgården (?) och slagit sönder en glasvägg, ett handfat och (fråga inte hur) men en matta var helt förstörd, det fick jag räkning på… jäklar vad jag bråkade om detta, sa att jag inte ville betala, det kunde socialen göra eftersom det antagligen var de som hyrde lägenheten och slutligen gav hyresvärden med sej och lät mej slippa hälften av kostnaderna….så det gick på några tusen för mej….ja, jag hoppas verkligen inte denna hyresvärd är så fräck.

  ha en fin dag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s