En nostalgikick..


I fredags vid morgonfikat,blev det prat om mammas hastbullar,vi mindes att dom var jättegoda och att mamma gjorde dom rätt ofta.Men ingen av oss kom ihåg hur hon gjorde.Min ena bror trodde att hon använde hjorthornssalt,,jag ville minnas att det var bikarbonat..Så långt kom vi,jag ringde mina båda systrar,ingen av dom hade klart för sig hur mamma gjorde..Sökte på nätet och fann Hastbullerecept,lite olika..Så i helgen tänkte jag att det måste testas.Kollade i skåpet om där fanns det som behövdes,rackarns inget hjorthornssalt,,in på coop,hittade inget hjorthornssalt,oki,det blir bakpulver. Rörde ihop smeten,som blev både kladdig och lös,ugnen på 200* en plåt med bakplåtspapper,lite problem hade jag att klicka ut smeten på plåten,fyllde i stället en spritspåse,och klickade ut på plåten,gjorde dom ganska små,mammas var ca 10 cm i diameter,mina kanske 5-6 cm..Så jädrans dumma blev dom inte,men inte som mammas,tyckte vi bröder vid fikat i morse,men goda ändå.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “En nostalgikick..”

  1. Mamma hade ju en bok med nedskrivna recept plus en massa lösa blad med recept i den. Undrar om den finns kvar nånstans hemma hos Agne. Tänkte om hon hade det nedskrivet nånstans ändå✊🏼

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s