Dagens fakta 12 Februari.


Dagens namn

Evelina

 • Antal kvinnor 18 538 st (9 439 tilltalsnamn)
 • Antal män 3 st
 • Namnsdag 12 februari
 • Andra stavningar Ewelina
 • Vanliga smeknamn Eve

Betydelse:

Kvinnonamnet Evelina kan vara en diminutiv form av Eva och betyder därför ”det lilla livet”, men det kan också härstamma från det keltiska Aibhlin, som betyder ”vänlig”. Namnet har använts i Sverige sedan slutet av 1700-talet och kom in i almanackan 1901. Namnet var relativt ovanligt före 1970, men har sedan ökat i popularitet. År 2003 fick 437 flickor namnet, varav 212 fick det som tilltalsnamn.

Evy

 • Antal kvinnor 8 371 st (4 076 tilltalsnamn)
 • Antal män 4 st
 • Namnsdag 12 februari
 • Andra stavningar Evie Ewy

Betydelse:

Kvinnonamnet Evy är en smekform av Eva som är ett hebreiskt, bibiliskt namn som betyder ”liv”. Namnet är idag ganska ovanligt. En alternativ stavning av namnet är Evie. Det är mest vanligt bland personer födda på 1920-talet 1920-, 1930-talet 1930- och 1940-talet.

Temadagar 202012 Februari Darwins födelsedag* Djurförsökens dag*

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+1 °C Vind 4,0 m/s Känns som -3° Daggpunkt -1° Fuktighet 87.3% Sikt 36 km Soluppgång 07:40 Solnedgång 16:30 Dagens längd 8 h 50 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Dagens fakta 12 Februari.”

 1. Klokt att använda hörselskydd på jobbet, numer är det ju radio och bluetoth i de så de kanske inte hjälper så jättemycket om man har hög volym med musiken.
  Tinnitus är nog lite åldersrelaterat också.
  kram

 2. Intressant att vi är flera som använder radion för att gömma Tinnitus. Det pratas inte så mycket om det¨, men det är nog många som har det idag, Tänker på ungdomar som går med lurar och musik i öronen för jämnan, de vet inte vad de har att vänta. Och minns du de som hade stora högtalarsystem i bilarna, de man hörde lång väg när de kom….hur mår deras öron idag? Det gjorde ont i mej för några veckor sen när det kom ett ungt par med en liten bebis till gymmet, där musiken är på så det dånar, jag tittade efter om bebisen hade några skydd, men det hade den inte 😦 obetänksamt!

  Ha en finfin onsdag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s