Klassiker i Nytappning.


Maten idag blev en rätt jag minns från förr.Falukorv i ugnen..Men jag provade en ny version..Jag skar ett par potatisar i klyftor,satte ugnen på 225* penslade klyftorna med lite olivolja strödde sedan över lite havssalt,och timjan,in i ugnen i 20 min.Skar sedan snitt i korven,inte helt igenom,petade i lite tomatpuré och senap i varje snitt,lade även i en skiva ost.Halverade några minitomater.När de 20 min gått,tog jag ut formen,gjorde plats för korven bland potatisen,lade i korven och tomaterna,sedan in i ugnen igen för ytterligare 20 min.På tallriken blev det lite spetskål.Smakade riktigt bra..Blev ett pat lådor också..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Klassiker i Nytappning.”

 1. Åh, va jag blir avundsjuk på dej som har falukorv!
  Min svenska favoritmiddag består av stekt falukorv
  med senap och stuvad potatis med persilja.
  . -stekt strömming är också en favorit-

  När jag var barn, kunde jag gå till köttaffären och
  köpa för 5 öre falukorv; fick en rejäl skiva.

  1. Det var väl inte så kul för dig,,att du inte kan få tag på Falukorv..Ikea utomlands brukar sälja en del svenska varor,ex ost vet inte om där finns Falukorv..Men gott är det..Haé Kram.

 2. Oj, det var längesedan jag åt den rätten, ungarna älskade det men sen de flyttat hemifrån har jag nog inte gjort den.
  Nu har jag redan glömt vad stället där Dalälven rinner ut i havet, men det är en riktigt vacker plats och jag kan lätt förstå att du är där lite då och då.
  Då var det riktigt bullrigt på Gevalia, det skulle vara intressant att veta hur hög db det är på mitt jobb då skolungarna kommer i flock.
  Hoppas du har en skön kväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s