Dagens fakta 23 Februari.


Dagens namn

Torsten

 • Antal män 14 625 st (3 850 tilltalsnamn)
 • Antal kvinnor 2 st
 • Namnsdag 23 februari
 • Vanliga smeknamn Totte

Betydelse:

Torsten är ett fornnordiskt mansnamn sammansatt av guden Tor och ordet sten. Namnet kan betyda antingen hårdför eller åskvigg. Torsten är ett av de namn som blev populära på 1800-talet då en av karaktärerna i Esaias Tegnérs Frithiofs saga bär namnet. De senaste decennierna har namnet mest förekommit som andranamn.

Torun

 • Antal kvinnor 389 st (248 tilltalsnamn)
 • Antal män 18 st (16 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 23 februari

Betydelse:

Torun är ett gammalt nordiskt kvinnonamn som förekommer på runstenar. Första delen av namnet syftar på Tor, en asagud enligt nordisk mytologi. Den andra delen består av namnelementet -unn vilket anses vara bildat av verbet ”unna” i betydelsen ”älska”. Torun betyder alltså ”Tors älskling”. Namnet är mycket ovanligt, och endast några enstaka flickor i varje årskull får namnet som tilltalsnamn.

Temadagar 2020 23 Februari Fastlagssöndagen

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+3 °C Vind 4,0 m/s Känns som -1° Daggpunkt -2° Fuktighet 68.7% Sikt 50 km Soluppgång 07:09 Solnedgång 16:59 Dagens längd 9 h 50 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

8 reaktioner till “Dagens fakta 23 Februari.”

 1. Ett enkelt recept på en god sås!
  Jag har nog alltid köpt saker man kan använda på de få resor jag gjort, min första resa var till Innsbruck då jag var 14, där köpte jag ett halsband, som jag faktiskt tror ligger någonstans i gömmorna, sen har det blivit kläder eller annat användbart.
  kram

 2. Kalla såser är inte alltid det lättaste heller, jag är ganska kass på att smaka av, men det tjatar de ju om på mästerkocken så det har blivit bättre numer.
  å härligt med din sol, här kikade den fram en stund, men försvann lika snabbt igen, men det känns ändå som det finns en chans för lite ljus idag.
  kram

 3. Aha, ja då är det kanske lämpligt att göra sås av den. Det är inte helt enkelt att få till en god sås, men du verkar kunna det där.
  Fortsatt skitväder här hos mej,
  ha en fin söndag,
  kram

 4. Ser ut som du kanske får lite bättre väder idag 🙂

  Men du… Jag tror du far med osanning? Ja angående åldern i din header, alltså 😉

  Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: