Dagens fakta 4 December.


Dagens namn

Barbara

 • Antal kvinnor 3 925 st (2 222 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 4 december
 • Vanliga smeknamn Babben

Betydelse:

Barbara är ett kvinnonamn med grekland grekiskt ursprung, med betydelsen ”främmande” eller ”icke grek”. En nordisk variant är namnsdagsgrannen Barbro. Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet, man alltid varit ovanligt.

Barbro

 • Antal kvinnor 39 252 st (21 783 tilltalsnamn)
 • Antal män 15 st
 • Namnsdag 4 december
 • Vanliga smeknamn Babben

Betydelse:

Barbro är en skandinavisk form av Barbara som kommer från Grekland och betyder ”främmande (icke grek)”. Namnet var mycket vanligt på 1940-talet medan knappt någon har fått det som tilltalsnamn på senare år. Däremot används namnet fortfarande relativt ofta som andranamn.

Kalender 2020<>4 December,,Armbandsklockans dag *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+3 °C Vind 10,3 m/s Soluppgång 08:37 Solnedgång 14:43 Dagens längd 6 h 6 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Dagens fakta 4 December.”

 1. Jag samlade på skräpklockor tidigare, men i flytten har jag slängt en del, har nog bara 5-6 stycken kvar nu, två i smyckeskrinet, en som drar upp sej själv och resten med tomma batterier, haha
  Man blir lite förvirrad när man vaknar och halva dagen har gått.
  Vädret lockar inte ut en, men jag funderar på ta på mej regnställ och ta en kort runda i alla fall,
  kram

 2. Det är väl inte så många som använder armabandsur nu för tiden, så de kan vara värda en egen dag, jag har ett par som ligger i en låda,men använder de så gott som aldrig, hade det ibland när jag red då jag inte ville ta upp mobilen när jag satt på en skuttig pålle.
  Ingen snö hos dej heller? Jag har ingen snö, men såg att det var några cm i Länghem.
  kram

 3. Det var länge sen jag la undan min armbandsklocka… Nu tror jag att den till och med är slängd? Mobilen är det som gäller nu när jag undrar vad klockan är slagen ute på promenader. Hemma har jag andra klockor som jag tittar på. Mikron, termometern, datorn mm.

  Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: