En riktig Rökare idag.


Idag så ska jag skriva in i mitt CV.”Rökare” men inte en tobaksrökare.Nej för böveln,,så här är det,med mig hem från Uppsala hade jag en liten Aburök,fick den av sonen,aldrig använd..Men idag blev det premiär.Jag tog fram två laxbitar ur frysen i morse.Kryddade på bitarna när dom tinat,salt,svartpeppar och citronpeppar.Förbredde sedan rölådan med rökspån,lade i laxen.Min grill ute på balkongen blev underlag.Tände på rödspriten i brännkoppen,efter ca 17 min hade det brunnit ut,lät lådan vila till den svalnat av.Öppnade och läckert värre,såg det ut..Bra jobbat sa jag och gav mig en klapp på axeln.

När det blev dags att äta så kokade jag lite potatis,den grekiska såsen från igår spetsade jag med lite citronsaft,på tallriken även lite grönt..Blev en höjdare.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “En riktig Rökare idag.”

 1. Wow, häftigt, jag har inte hört talas om dessa små rökar.
  Rökt fisk är ju så gott, jag har ätit rökt fläskfile´ men gillar fisken bättre.
  kram

 2. Rökt fisk är så himla gott! Vi åt mycket rökt sik under kriget-
  Och så köpte man ju böckling.
  Du fick dej en jättefin tallrik!

  0 grader här och en underbar fullmåne.

  1. Ja det är gott med rökt,förr köpte man ”Böckling” från Bönan en fiskeby straxt norr om Gävle,jag tror Bönaböckling var känd över hela mellansverige..Nästa gång ska jag röka fläskfilé,har den liggande i saltlag nu i kylen.Spännande blir det..Fortfarande ingen vinter här.Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: